Ο μικροσκοπικός ηλεκτροκινητήρας της Koenigsegg αποδίδει 335 HP και 443 LB-FT ροπής

quark
Η Σουηδική εταιρεία hypercar Koenigsegg's είναι εδώ και πολύ καιρό μια κατασκευαστική καινοτόμων μηχανών. Η δουλειά τους είναι εμφανές στον νέο της ηλεκτροκινητήρα. Ανέπτυξαν έναν ηλεκτροκινητήρα που ονομάστηκε Quark, για το τετραθέσιο Gamera.

Κατασκευάστηκε σε ένα πακέτο που ζυγίζει μόλις 63 λίβρες και το Quark αποδίδει 335 ίππους και 443 λίβρες ποδιών ροπής. Συνδυάζει κατασκευές ακτινικής και αξονικής ροής για να προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ ισχύος και ροπής.

Η Koenigsegg ισχυρίζεται ότι το Quark έχει κορυφαία αναλογία ροπής-ισχύς-βάρους στον κλάδο. Αυτές οι τιμές μέγιστης ισχύος και ροπής είναι διαθέσιμες μόνο για 20 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι κοινό στους κινητήρες EV. Μετά από 20 δευτερόλεπτα, τα νούμερα πέφτουν στους 134 ίππους και τα 184 lb-ft ροπής. Αυτό είναι καλό για το Gemera, το οποίο έχει 3 ηλεκτροκινητήρες και έναν τρικύλινδρο 600 ίππων.

«Το Quark έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει το εύρος των χαμηλών ταχυτήτων του Gemera, όπου το χρειάζεστε, για βάναυση επιτάχυνση», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων της Koengisegg Dragos-Mihai Postariu σε μια δήλωση. “Το ICE εστιάζει στη συνέχεια στο εύρος υψηλών ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι από άποψη απόδοσης για το Gemera είναι μια μεγάλη απότομη αύξηση της ισχύος που ακολουθείται από μια συνεχή ώθηση ταχύτητας ρεκόρ στα 400 km/h [248,5 mph] χωρίς απώλειες ροπής ή ισχύος .”

Μάθετε περισσότερα εδώ: Πηγή 

Shopping Cart