Poseidon Team – Νέο εγχείρημα σε συνεργασία με το BatteriesLab

Το νέο εγχείρημα σε συνεργασία του BatteriesLab και της Poseidon Team "on way"...

www.poseidon-team.com

orca-hlektrokinito
Η Poseidon είναι μία φοιτητική ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ιστορία ξεκίνησε το 2012 ως μία απλή ιδέα από 2 φοιτητές μηχανολόγους μηχανικούς έχοντας ως στόχο να διαγωνιστούν σε εκδηλώσεις όπως το SHELL ECO - MARATHON και το Student Formula. Πλέον, αποτελείται από 60+ προπτυχιακούς φοιτητές διαφόρων τμημάτων της σχολής.
Η ομάδα χωρίζεται στα τμήματα Poseidon Team (ECO) και Poseidon Team (RACING). Το ECO τμήμα είναι υπεύθυνο για τη μελέτη κατασκευής και του σχεδιασμού οχημάτων με σκοπό να υπάρχουν ελάχιστες ή και καθόλου περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Από την άλλη, η RACING είναι υπεύθυνη τη μελέτη, την κατασκευή και τον σχεδιασμό των επιδόσεων των οχημάτων για να έχουν τη μέγιστη απόδοση σε μία πίστα αγώνων.
Το πρώτο όχημα που υλοποιήθηκε ήταν η “RENA” με την οποία η ομάδα διαγωνίστηκε για 4 χρόνια ώστε να συλλέξει επαρκεί δεδομένα για να μπορέσει να κατασκευάσει το επόμενο ηλεκτροκίνητο όχημα που είναι η “Orca”. Με το συγκεκριμένο ηλεκτροκίνητο κατάφερε να κατέχει το Πανελλήνιο Ρεκόρ της κατηγορίας Prototype Battery Electric του διαγωνισμού.
omada poseidon synergasia
Το Batteries Lab ως το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να υποστηρίξει και να συμμετέχει σε αυτό το έργο αφιλοκερδώς, παρέχοντας την τεχνογνωσία και τις γνώσεις που κατέχει το εξειδικευμένο προσωπικό της για την κατασκευή της βέλτιστης δυνατής απόδοσης της μπαταρία σύμφωνα με τις ανάγκες που προσδιορίστηκαν σε συνεργασία με την ομάδα Poseidon για το μονοθέσιο μηχανοκίνητο Orca που θα συμμετέχει στον SHELL ECO-MARATHON EUROPE 2023 που θα διεξαχθεί στη Γαλλία.

Let’s go to win!

Shopping Cart